Хасково

Хасковлия пее на Реджеп Ердоган

ХасковлиятаХасковлията Мартин Йоданов стана победител на състоялия се в Истанбул грандиозен финал на единайсетата Олимпиада по турски език. Той спечели надпреварата с песента „Дели Гьонлюм“ на Мустафа Джеджели.

На финала се състезаваха представители от 14 страни. Министърът на финансите Мехмед Шимшек подчерта, че подобни мероприятия позволяват на хората да се опознаят по-отблизо, а кметът на Истанбул Кадир Топбаш заяви, че поздравява организаторите на това мероприятие, което обединява децата от целия свят.

Сред членовете на журито бяха прочутите турски певци Ажда Пеккан и Орхан Генджебай. На олимпиадата се надпреварваха 2 хиляди ученици от 140 страни, разделени в 19 категории. Медалът на Мартин Йорданов връчи известната поп певица Ажда Пекан.

България участва за първи път в категория музика. Гордея се, че представих достойно страната си. Това за мен е голяма чест, каза Мартин Йорданов. Хасковлията ще изпълни песента на 16 юни пред 70-хилядна публика, сред която ще бъде и премиерът на Турция Реджеп Ердоган.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button