Хасково

15 от областта на курс за морски спасители

Изпитът16 души се явиха снощи на приемния изпит за курса за спасители на открити водни площи и море. Желаещите бяха препитани на комплекс „Фантазия“. Те трябваше да преплуват 100 метра за максимум минута и половина и 25 метра брус.

Един от тях обаче не успя да се справи, тъй като преплува 100-те метра за повече от 2 минути. Така кандидатите за морски спасители останаха 15. Те са от Хасково, Димитровград, Любимец, Харманли и Ивайловград.

За 12 от тях курсът е надграждащ, тъй като те посещават или вече са завършили куп за спасители на плувни басейни и водни паркове, съобщи за Haskovo.info специалистът по водно спасяване към БЧК – Хасково Виолета Димитрова.

Изпитът

Атанас Илчев

Един от тях е 17-годишният Атанас Илчев от Любимец. Единайсетокласникът е ученик в СОУ „Желязко Терпешев“, а плуването за него е не само удоволствие, а и семеен бизнес.

Затова Атанас непрекъснато повишава квалификацията си. Само преди дни той се завърна от Италия, където бе с група ученици от хасковското Спортното училище, и получи Europass мобилност за инструктор по водна аеробика. Сега паралелно с курса за спасител на басейни и водни паркове ще кара и курса за водни площи и море.

Атанас Илчев бе едно от 15-те момчета, което взе повече от убедително снощния изпит. Той успя да преплува компонента за време – 100-те метра само за минута и 20 секунди. Финалният изпит на спасителите ще бъде на 28 юни.„

 

Изпитът Изпитът

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button