Хасково

Спортни площадки и съоръжения в общинските училища за ремонт

Празник в Любен КаравеловСпортните съоръжения в общински училища от Хасково, Димитровград, Тополовград, Ивайловград и Свиленград се нуждаят от спешен ремонт. Това сочи резултатът от проверката за безопасност на училищните дворове разпоредена със заповед на министъра на образованието Анелия Клисарова по повод предстоящата ваканция и инцидента във Велико Търново, при който при игра загина дете.

Констатациите са свързани с необходимост от ремонт на стари корозирали съоръжения по спортните площадки – баскетболни кошове, волейболни съоръжения, подвижни хандбални врати, коментира за Haskovo.info началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

От ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково искат изграждане на ограда от северната и западната страна на училището и демонтаж на осветителни тела от нефункциониращи стълбове на една от спортните площадки в двора на школото. За това вече е уведомена и общинска администрация. От СОУ „Паисий Хилендарски“ пък са констатирали, че пропада настилката на игрището в двора на училището. От школото в Динево искат укрепване на подпорната стена на спортната площадка, а от Узунджово – да се асфалтира игрището в двора на училището, тъй като е осеяно с дупки.

Във всички училища в областта вече са назначени хора, които ежеседмично ще следят за безопасността на уредите за игра, площадките, ел.инсталациите и достъпа на автомобили на територията на школото, като  ри промяна в обстоятелствата ще се сигнализира незабавно инспектората.

Учениците са минали извънреден инструктаж за опасностите, които ги дебнат през лятото по откритите водоеми, площадките за игра и пътищата, допълни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button