Хасково

С мажоретни танци започна фестивала „Вълшебен свят“

ФестивалътС мажоретни танци започна тази сутрин седмия международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково. 10 танца се представиха в категорията. Сред тях бяха изпълнения на Можеретен съсват – Хасково, денс център „Галаксико“ и ученици от НУ „Отец Паисий“ от Симеоновград. Програмата продължава днес с класически танц и латино.

„Вълшебен свят“ продължава до 16 юни. В събота е надпреварата в стиловете модерн, етно, бели денс класика, бели денс класика професионали, шоу и фолк бели денс, бели денс шоу професионали, релакс шоу. В последния ден на фестивала сили ще премерят танцьорите в стиловете джаз, акро денс, хип хоп и танцово шоу.

400 участници от 31 колектива са заявили участие във фестивала. Сред тях са формации от Русия, Гърция, Македония, Италия и Словения.

За призьорите е осигурен награден фонд на обща стойност 5000 лева, дипломи ,медали, купи и плакети.

В рамките на фестивала ще се проведат и три семинара по модерн, бели денс за начинаещи и техники на ориенталския танц за професионалисти.

Фестивалът Фестивалът
Фестивалът Фестивалът
Фестивалът Фестивалът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button