Хасково

Със свещи изписаха „СРАМ“ срещу строителството на „Ямача“

Протест срещу строежДумата „СРАМ“ изписаха със свещи група хасковлии до строителна площадка на метри от статуята на Богородица в парк „Ямача“. Ние сме малка, но упорита група в града, която мисли, че не е редно да се появяват кафенета в парковите пространства, пишат читатели до Haskovo.info.

В подножието на статуята и камбанарията от известно време се полагат основи, а от табелата на строителния обект става ясно, че инвеститор е частна фирма.

Предпочитаме да запазим анонимност по въпроса кои сме. Общинската администрация ни е създавала главоболия досега в качеството ни на редови граждани. Предполагаме, че ако разкрием самоличността си, общинските служители ще ни създават още повече трудности, обясняват те.

Протест срещу строежЦелим да покажем, че за нас е СРАМ да се застроява за пореден път част от парковите пространства на Хасково. През последните години в парковете на града се изляха стотици кубици бетон, за да се превърнат в основи на заведения. Според нас изграждането на кафене и магазин точно на това място е идиотско от архитектурна и градоустройствена гледна точка. Това е безобразна намеса в един естествен, логичен и завършен градски пейзаж. Нещо като лайно на площада, допълват в сигнала си от групата.

Според недоволните хасковлии строителството край монумента е прецедент, който ще отвори пътя за още по-фрапиращи изстъпления в парк Ямача и въобще срещу градската среда на Хасково. Те припомнят, че неудачните управленски решения конкретно за Ямача не са от вчера. Те са започнали с продажбата на Пионерския дом, с разпродаването на някои от помощните игрища западно от стадиона, за да се превърнат в парцели за новобогаташки къщи и продължават с този бисер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Valentina
Valentina
14.06.2013 17:35 17:35

То да беше това само в парковете в Хасково. Това е в цялата страна. Не може да отидеш някъде сред природата и да не се натъкнеш на тези кафенета. Ужас

sitizen
sitizen
14.06.2013 22:24 22:24

Пак кмета се е нагушил! Сега планира с Христо Бисеров да вдига 9 етажна сграда до Областния съвет! Иска да върне и Д-р Шопов, че да фалират болницата!!! Мамицата вииииии , буклуциии!!!!! Само въже ви оправя!!!!

Анонимен
Анонимен
14.06.2013 22:26 22:26

kmeta pak ste si napilni djoba………tova e istinata

jjj
jjj
15.06.2013 3:47 3:47

vreme e da sprem da go izbirame

Анонимен
Анонимен
16.06.2013 13:38 13:38

Не е срам а е резил,резил,ама хак да ви е щото го търпите този боклук…

Back to top button