Спорт

Два бронза за „Атлетик“ от държавното в Правец

Галина НиколоваДва медала завоюваха възпитаниците на хасковския клуб „Атлетик“ от провелото се през уикенда в Правец държавно първенство за момичета и момчета до 16 години. Бронз в шестобоя грабна Йорданка Стоянова, която събра актив от 276 точки. Пета в комплексната дисциплина се нареди съотборничката й Николина Кючукова с 260. Същото класиране в шестобоя постигнаха и представителите на „Атлетик“ при момчетата – Ахмед Селим стана трети с актив от 361 точки, а Дейвид Грозев – пети.

Талантът от „Хеброс“ Харманли Илия Сивков отново си тръгна с два медала от държавното. Той финишира втори в бягането на 100 метра с време 11,62 сек. и отстъпи единствено на варненеца Недислав Колев, който грабна титлата с 11,54. В късия спринт премериха сили 34 състезатели от цялата страна. Илия Сивков завоюва сребро и на скок дължина с постижение от 6,10 м – с 12 см по-малко от шампиона Иво Стоянов от „Дунав“.

Истинска спортна драма раздели харманлийци от медалите в сектора за скок на височина. Георги Демирев преодоля 155 см, колкото и русенецът Калоян Асенов. Представителят на „Хеброс“ обаче остана четвърти в крайното класиране, тъй като съперникът му надскочи летвата от първи опит, а той – от втори. Подобен малшанс сполетя и харманлийката Преслава Пачеманова, която също остана на косъм от бронза с постижение от 140 см. от втори опит. Медалът грабна плевенчанката Матилда Ангелова, която преодоля височината от първия път.

При жените завърналата се след контузия Галина Николова от „Хеброс“ завоюва бронз в бягането на 200 метра с време 24,93 сек. В спринта на 100 метра тя остана четвърта като взе дистанцията за 12,21 сек. Шампионка и в двете дисциплини стана Габриела Лалева от „Левски“. Харманлиецът Росен Карамфилов, който следва в НСА и се състезава за студентския клуб „КЛАСА“, спечели два златни медала при мъжете – на диск и гюле.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button