Спорт

Росен Карамфилов ще хвърля диск в Дъблин

Росен КарамфиловХарманлиецът Росен Карамфилов е включен в състава на националния ни тим, който ще представя България на предстоящото Европейско отборно първенство по лека атлетика в първа лига. Състезанието ще се проведе през уикенда в Дъблин.

Нашите национали ще премерят сили с отборите на Белгия, Чехия, Естония, Финландия, Унгария, Ирландия, Холандия, Португалия, Румъния, Швеция, Швейцария.

Държавите, които заемат първите три места в крайното класиране, ще се изкачат в т.нар. „Суперлига„, а последните два тима ще изпаднат във Втора лига.

Росен Карамфилов ще се състезава в коронната си дисциплина „хвърляне на диск“. През уикенда студентът от НСА стана двукратен шампион на държавното първенство по лека атлетика в Правец като грабна титлата на диск с резултат 55.47 м, а на гюле с 16.49 м.

Във втората дисциплина в Дъблин обаче ще ни представя Георги Иванов. Само преди месец сливналията постави нов национален рекорд като тласна гюлето на 21,06 м на турнира „Купа Бургас” и покри норматив „А” за световното на открито в Москва през август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button