Хасково

Близо 1 000 лева в сметката за възстановяване на храма в Тракиец, не стигат

Тракиец983 лева са дари двайсетина души по сметката за ремонт на параклиса с чудотворното аязмо Св. Анна в хасковското село Тракиец, съобщи за Haskovo.info отец Никола Николов.

За съжаление парите не стигат за закупуване на керемиди, греди и други материали, за да започне ремонта на покрива. Въпреки че набирателната сметка е активна, от април досега пари не са постъпвали. ТракиецВ тази връзка от църковното настоятелство обмислят вариант да започнат ремонт на покрива, който е над параклиса, а този над стаите за пренощуване да бъде оставен за по-нататък във времето.

Haskovo.info припомня, че през зимата параклисът с чудотворното аязмо „Св. Анна“ в хасковското село Тракиец претърпя сериозни поражения и се нуждае от основен ремонт. Целият покрив е за смяна, в стаите, както и в самия параклис, има течове. Необходимите средства за възстановяване на божия храм са около 10 000 лева. Църковното настоятелство разполага едва с 800.

ТракиецС тези пари и доброволен труд от зимата до сега параклисът е боядисан отвътре, подменени са дограмите на два прозореца, една стена, прогнила от влагата е опакована с PVC хънтър, зелените площи около храма са окосени и напръскани против комари и кърлежи, а две от стаите за пренощуване са основно ремонтирани, разказа отец Никола.
От църковното настоятелство се надяват да съберат поне 5 000 лева, за да могат да посрещнат зимата с напълно ремонтиран покрив.

Кампанията за набиране на средства продължава. Всеки, който иска да помогне може да го направи като преведе пари по банковата сметка в ОББ – BG 49 UBBS 8002 1092 2564 30.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button