Хасково

С 25 000 лева стартира Археологическо лято 2013 в Ивайловград

Крепостта ЛютицаС 25 хиляди лева, осигурени от Министерство на културата, стартира Археологическо лято 2013 в Ивайловград, съобщават от общината. Парите ще подпомогнат работата по два  археологически обекта – средновековната крепост „Лютица“ и крепостта край „Балък дере“.

15 000 лв. са предвидените средства за археологически разкопки на крепостта „Лютица“, а 10 000 лв. – за крепостта „Балък дере“.
„Щастлива съм, че Министерството на културата е оценило значимостта на културното богатство, което има община Ивайловград.Това е доказателство и ясен знак за значението на тези обекти и за мястото им в развитието на културния туризъм в общината„, коментира кметът Диана Овчарова.

Тя и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и тази година преподписаха договор за сътрудничество при провеждане на редовни археологически проучвания на средновековната крепост, която се намира в местността “Балък дере” край ивайловградското село Славеево.

Проучването е под ръководството на археолога Ивайло Кънев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button