Регион

Фотоизложба в Димитровград показва света между светлината и сянката

Петко ЧурчулиевУтре в Градската художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград се открива  фотоизложбата  „Между светлината и сянката“. Неин автор е дипломираната художничка Евгения Христова, която след катастрофа оставя  четката и взема фотоапарата. От първия и творчески период Димитровград притежава две картини, нарисувани по време на станалия традиция  пленер по живопис.

Евгения Христова участва в множество  изложби у нас, в Белгия, Словакия, които и носят награди на журита  и признание на ценители.

Тези, които са посещавали  църквата „Св. Петка“ в местността Рупите и са се вглеждали във  фреските на зала 6 в НДК, ще разпознаят образа и, рисуван от родственика и проф. Светлин Русев. . Но не това е най- важното. Тя ни дава пример за висок дух, искреност, артистизъм и много човечност, казва главният  уредник на димитровградската галерия Надежда Стойнева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button