Регион

Уникален средновековен атракцион посреща туристи в крепостта Мезек

МезекУникален средновековен атракцион беше открит днес в района на крепостта край село Мезек. Военен лагер с палаткови съоръжения, каруци и макети на коне – това бяха една малка част от атракциите, които вече ще посрещат посетителите на Средновековната крепост.

„Радваме се, че с този проект създаваме атрактивен туристически продукт, за да привличаме в село Мезек и региона повече както родни, така и чуждестранни посетители„, заяви ръководителят на проекта инж.Иванка Димитрова.

В рамките на откриването днес ще бъде представена и възстановка на ритуали и обичаи от времето на траките на Тракийската куполна гробница от 21 часа тази вечер. Спектакълът включва и богати мултимедийни ефекти, с чиято помощ ще се представят по зрелищен начин лов на дивеч, ритуално погребение и тракийски танци.

Ще се представят и единствените в световен мащаб триизмерни холограми на исторически предмети, открити в гробницата. Само за един месец от поставянето на холограмите в гробницата, посещенията на туристи са нарастнали двойно, заяви ръководителят на проекта инж.Иванка Димитрова.

Предстои да бъде изградена велоалея до село Мезек, а стрийт арт рисунки ще правят пътя към Тракийската куполна гробница по – приятен.

Мезек Мезек
Мезек Мезек

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button