Хасково

Обучават инвалиди на предприемачество и английски език

Милка Костова72 инвалиди от областта ще преминат курсове по предприемачество и английски език, съобщи за Haskovo.info председателят на Клуба на инвалидите в Хасково Милка Костова.

Обучението ще се осъществи по проект, спечелен от местния клуб и Асоциацията на инвалидите в Къркларели на стойност 125 000 евро.

В Хасково и Тополовград ще бъдат открити обучителни центрове, които ще продължат да работят и след края на проекта. Инвалидите от южната ни съседка също ще бъдат обучени. Те ще преминат курс за оператори на телефонни централи.  

В рамките на едногодишният проекта е предвидено да бъде направено проучване за подобряване на заетостта сред инвалидите. В тази връзка ще се организират срещи с работодатели, които след приключване на обучението ще наемат на работа инвалиди с добри предприемачески умения и английски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button