Хасково

Приемат с предимство изявени ученици от ПГ по туризъм в университет

Зрелостниците от ПГТ120 зрелостници от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ – Хасково, получиха своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация. Тава стана на тържествена церемония в школото днес.

Випуск 2013 се представи успешно на матурите, обявиха от гимназията. Гордост за училището са отличните оценки на държавните зрелостни изпити на Иванела Станкова, която изкара 5,89 по Български език и литература и на Красимира Колева – 5,50 по Предметен цикъл Философия.

Изявените зрелостници от Гимназията по туризъм ще бъдат приемани с предимство в Университета по хранителни технологии, похвалиха се още от професионалната гимназия. Преди малко повече от месец училището е сключило договор за сътрудничество с висшето учебно заведение.

Според подписания договор лауреатите на национални състезания по професионални направления и олимпиади по химия и опазване на околната среда, по природни науки и екология и по математика ще могат да се ползват от възможността да не се явяват на кандидат – студентски изпит като оценката им от състезанието или олимпиадата ще се зачита за положен изпит и така зрелостниците от ПГТ „Александър Паскалев“ ще могат да участват в класирането на общо основание.

Същото важи и за дванайсетокласниците, които са получили оценка не по-ниска от „много добър“ на държавните изпити за придобиване на степен на професионална квалификация, както и за активните състезатели – спортисти от високо международно и национално ниво, постигнали високи резултати, както и участници в параолимпийски игри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button