Хасково

В Ивайловград привличат туристи чрез гостоприемство

ИвайловградДа привлекат туристи чрез своето гостоприемство се опитват жителите на Ивайловград. За втори път по случай Еньовден градът отваря врати за всеки, който иска да види как живеят хората там и да опита традиционни местни гозби.

От рано сутринта в дома на Александра Хорозова посрещат гости. А сред тях имаше както българи, така и чужденци. Като семейство Ефест от Русия. Наталия е идвала и преди в България. Определи Ивайловград като зелен, тих и спокоен, а след като опита местните гозби беше категорична, че ще се връща още много пъти тук.

ИвайловградВ района най-много се гордеят със смокините и сусама. Александра Хорозова почерпи гостите си с традиционен сладкиш със сусам и им обясни, че той съдържа повече калций дори от млякото и сиренето, така че е много полезен.

Празникът в Ивайловград е посветен на Еньовден, затова и домакинята е събрала част от характерните за района билки, които хората тук и до ден днешен берат. Тя показа на гостите жълт кантарион, от който се прави чай и слез, който е полезен за бъбреците и очите.

ИвайловградВъпреки че населението на Ивайловград с всеки ден става все по-малко, хората тук се надяват, че чрез гостоприемството си ще успеят да привлекат туристи, защото районът предлага уникални възможности. Така гостите могат да спят в Ивайловград, да посетят Одрин и да отидат на риболов в Гърция например.

Общо 7 къщи в Ивайловград посрещаха гости тази година. А за догодина местните хора си пожелават броят им да бъде поне 10 пъти по-голям.

ВидеоВижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button