Хасково

Хора с увредено зрение учат работа с компютър

ОбучениетоКомпютърно обучение за хора с увредено зрение започна в Регионалната библиотека „Христо Смирненски”.  То ще продължи 10 дни, заниманията са по 4 часа, уточни лекторът Станислава Дафова.

С разработването и прилагането на говорещи програми и наличието на говорещи книги компютърът вече може да се превърне в пръв помощник и средство за общуване на хората  със  зрителни проблеми.  Придобитите умения им дават възможност да пишат и редактират текст, да четат книги в текстов и аудио формат, да сърфират в Интернет, от където получават многостранна информация, да общуват помежду си с електронната поща и Skype и още много други полезни неща.

Най-близкият център на обучение, който членовете на  Съюза на слепите могат да ползват , е в  Пловдив. Обучението на място в Хасково има своите предимства: пести време и средства, а и хората се чувстват по-удобно. Досегашният опит  при подобни курсове показва, че още на четвъртото занятие участниците започват да се справят.

Курсът се провежда по програмата „Глобални библиотеки – България”. През есента ще има обучение и за хора със слухови затруднения.

 Обучението  Обучението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button