Хасково

Общината вече глобява с нови фишове

Фиш, архивОт началото на тази седмица общинска полиция налага глоби с новогласуваните фишове от Общински съвет. Всеки неправилно паркирал шофьор може да бъде сюрпризиран със санкция до 50 лева. Ако парите бъдат платени в рамките на седмица, глобата намалява на половина.

Образецът за фиш бе гласуван на сесията на 26 април. Тогава местните парламентаристи приеха още промени в спорната общинска Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково – при изтичане на работното време на „синята зона“ автомобилите, задържани принудително със „скоба“, ще бъдат репатрирани на наказателния паркинг.

Сроковете за обжалване на решението от април изтекоха и то влезе в сила„, коментира пред Haskovo.info заместник – кметът Златомир Желев. Той уточни, че в съда бе атакувано предишно решение на общински съвет, за което се чака решение на Върховния административен съд.

Haskovo.info припомня, че на първа инстанция Хасковския административен съд излезе с решение, в което посочва, че одобреният от Общинският съвет образец на фиша за неправилно паркиране е нищожен. Според магистратите бланката се утвърждава от министъра на вътрешните работи и не е в правомощията на Общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.06.2013 19:00 19:00

И тогава ко праим,кой ше е е*ания?Тая простотия няма ли да свърши най после…?

ti
ti
25.06.2013 23:07 23:07

Тези такси съществуват само в Хасково! Другият път изберет пак Георги Иванов, та да му плащате като луди! Как се радвам, че се махнах от града!!!

Back to top button