Хасково

Хасково с Бюро за трангранично сътрудничество

Хасково, илюстрацияБюро за трансгранично сътрудничество ще бъде  създадено в Хасково.  То е част от изпълнението на проект  „Български трансграничен диалог. Разработване на регионална база данни за трансгранично сътрудничество“.

Основните цели  са  повишаване на информираността за трансграничното сътрудничество като фактор за укрепване на добросъседските взаимоотношения, подпомагане на стабилността и сигурността. Акцент е  и развитието на регионалното партньорство, което да  ускори интегрирането в икономическото и политическото пространство на ЕС и да  спомогне за привличане на квалифицирани човешки ресурси и чуждестранни инвестиции.

Финансирането идва от Норвежкия финансов механизъм. Освен в Хасково Министерството на регионалното развитие ще открие  бюра в още 9 града у нас,  които ще си взаимодействат с институции в  съседни балкански страни и Норвегия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button