Хасково

Двама непълнолетни с разрешение за работа през май, през юни – 9

Работа, илюстрацияОбщо 11 непълнолетни са получили разрешение за работа през май и юни в Хасковска област, съобщиха от Инспекцията по труда. През май заявленията от работодатели са били 2, а през юни – 9.

Обикновено непълнолетни се наемат в заведения за обществено хранене като сервитьори и бармани, уточниха от инспекцията. Засега няма подадени заявления за други сектори.

Броят на непълнолетните, които искат да работят през лятото, тази година е малко по-голям от миналата. На нито един не е отказано разрешение.

По закон ако работодател иска да наеме непълнолетен на работа, той трябва да получи разрешение от Инспекцията по труда в региона, където е регистрирана фирмата. Това означава, че ако хасковски младежи искат да работят на морето например, фирмата трябва да подаде заявление в инспекцията по труда там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button