Хасково

Две деца осиновени през май, три нови в списъка

Грета ИвановаДве деца са осиновени през миналия месец в Хасковска област, съобщи директорът на „Социално подпомагане“ Грета Иванова. И двете са под 3-годишна възраст.

Междувременно три нови деца са вписани в регистъра за осиновяване. Семействата, които искат да осиновят дете, са в пъти повече. През май нововписаните са 72.

52 са приемните семейства в Хасковска област. От тях 2 са доброволни, останалите – професионални, т.е. получават заплати за грижите за деца.

Общо 34 са приемните семейства в община Хасково, 12 са в Димитровград, по 2 има в Минерални бани и Стамболово. Едно е приемното семейство в Свиленград. Единственото в Ивайловград пък е осиновило детето, за което се е грижило, но въпреки това ще продължи да бъде приемно семейство и очаква ново дете да бъде настанено в дома им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button