Хасково

Нова шампионска титла за „Гранд“

ГрандМирослава Дойчева и Любослав Стоев от  хасковския Клуб по спортни танци Гранд се завърнаха от курорта Албена с шампионска титла сред юношите старша възраст. 27 двойки са се явили в тази група на най-големия по важност турнир- републиканския шампионат на България. На последвалия международен турнир, възобновен от Българската федерация по спортни танци след 4-годишно прекъсване, възпитаниците на Павлина Вълчева и Николай Манолов взеха второ място.

Дебютантите Мариана Железанова и Марин Мартинов, които тренират едва от няколко месеца,  се класираха на 7-мо място в групата на 9-годишните. Това е много добро постижение, смята Николай Манолов. Малките играха надъхано и на международния турнир и заеха 9-то място, похвали ги той.

Клуб Гранд са изпратили писмо до федерацията, в което призовават към по-обективно съдийство, тъй като имало случаи родни съдии да ощетяват несправедливо наши състезатели. Децата полагат много усилия, костващи време и финансови средства, и трябва да бъдат оценявани адекватно, се казва в писмото.

Максимум две седмици ваканция дават треньорите на шампионската двойка, очаква я усилена подготовка за престижни състезания. Пречка за участие обаче се оказва липсата на средства. Затова от „Гранд” се обръщат към фирми, институции и граждани да станат спонсори на амбициозните танцьори, които гледат към световните подиуми.

 Гранд  Гранд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Katerina
Katerina
03.07.2013 18:55 18:55

Нямам друго какво да кажа освен да изкажа възхищението си за тези толкова талантливи и много красиви юноши заслужена победа те са грацията на България !!! Да не забравяме и това ,че имат професионална подготовка от треньорите си Браво !

Back to top button