Хасково

Читатели: Нов вид измама по офисите – искат пари за болни близки

Пари, илюстрацияЗа нов вид измама сигнализират читатели на Haskovo.info. Според тях жени обикалят по офиси и обясняват, че спешно се нуждаят от определена сума пари за болен близък без това да е така.

Тази сутрин в офиса ни влезе задъхана жена, на видима възраст около 50-те. Изглеждаше напълно нормално. Представи се за колежка от съседната сграда и каза, че спешно й трябват 8,20лв., за да купи на болната си майка лекарства. Била в близката аптека и не й стигнали парите, ще ни ги върне като се върне на работа следобед, пише наша читателка.

Тъй като не познавали всички от съседната сграда, двете с колежката й почти дали парите на жената. Преди това обаче я попитали дали не може нейните колеги да й помогнат, а тя обяснила, че всички са в отпуск или в почивка. Двете колежки поискали някакъв залог в замяна, а жената им казала, че ще им остави телефонния си номер.

За да се уверят, че наистина не са сгрешили в преценката си да откажат пари, двете жени проследили през прозореца пътя на жената, която не отишла към аптеката, а в противоположна посока, обяснява читателката ни.

По-късно със свои познати от съседни офиси обменили информация и се оказало, че и те били навестени от жени, които искали пари за болни близки. Една от тях имала нужда от 37 лева за лекарства за болния си син и се представила за учителка от близкото училище.

Според читателите ни подобни случки напоследък зачестили много. Това ги и накарало да твърдят, че става въпрос за измама и да предупредят всички да внимават, когато някой непознат им иска пари за болен близък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button