Хасково

Бунт в дома в Пъстрогор след като охранители били сирийка

БунтътБунт избухна тази вечер в бежанския център край свиленградското село Пъстрогор. Огромна част от чужденците, настанени там, излязоха на пътя и протестираха срещу лошото отношение. Според тях те били редовно бити и били лишени от всякакви удобства.

Напрежението в бежанския център ескалирало следобед, след като, според протестиращите, охраната се държала грубо със семейството на Нермин Алдаруиш. Жената е в Пъстрогор от 5 месеца. Решила да отиде до града, повикала си такси, но изведнъж охранителите отишли при нея и започнали да й крещят и да я бутат. Брат й се опитал да я защити и отнесъл бой.

БунтътСпоред бежанците в центъра в Пъстрогор днешният случай не е изолиран и насилието в дома било често. Жертва ставали и деца.

Освен насилието, друг проблем на бежанците, повечето от които са от Сирия, е трудната комуникация и изолацията. Те искат по-добри условия и човешко отношение.

От ръководството на центъра в Пъстрогор отказаха да коментират обвиненията с аргумента, че при тях постъпили жалби няма. След намесата на представителя на асоциация „Свободна Сирия“ потърпевшите в днешния инцидент написаха жалби, а председателят на Агенция по бежанците увери по телефона, че те ще бъдат разгледани и че това е първото подобно оплакване.

Видео Вижте видео репортажа.

Бунтът Бунтът

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button