Регион

Детската градина в Ивайловград „лъсна“ по европейски с 600 хил.лв.

ОДЗ ИвайловградСградата на детската градина в Ивайловград вече е ремонтирана и модернизирана, съобщават от местната администрация.

Стойността на начинанието е 656 000 лева, осигурени по проект. Детската градина вече е с подменена дограмата, сградата е санирана, ремонтиран е покривът, подменена е част от електрическата инсталация. Тези мерки позволяват детската градина да получи Сертификат категория А, съгласно Наредбата за сертифициране на сгради за енергийна ефективност.

С приключването на проекта завърши първият етап от основния ремонт на сградата на ивайловградската детска градина.

Вторият етап от строително-ремонтните работи, финансиран от Община Ивайловград, включва подмяна на почти цялата ВиК и електрическата инсталация, довършителни работи по отоплителната инсталация, вътрешни мазилки, фаянси, оборудване и обзавеждане, които да предоставят съвременна комфортна среда за децата.

През последните 30 години това е първият основен ремонт, който се прави на сградата на ОДЗ „Иваловград“, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тончо
тончо
11.07.2013 12:41 12:41

За 656000 лв сигурно поне две такива градини можеше да се направи а с останалите пари на тая градина ремонта голямо крадене е паднало в любимата ни държава гуша да хване от на децата парите.

Back to top button