Хасково

С наръчник административните съдии борят различните съдебни практики

ПресконференциятаНаръчник ще издадат хасковските административни съдии в партньорство с колегите си от Пазарджик и Смолян. Изданието ще съдържа общи решения по правни проблеми и мотивите към тях.

Целта е да се осигури еднакво правораздаване за всички граждани, за да няма различни съдебни практики, обясни ръководителят на Хасковския административен съд Теодора Точкова.

Книжката ще се разпространява сред административните и районните съдилища в страната. Наръчникът ще бъде издаден със средства по спечелен проект от местния съд проект на стойност над 143 000 лева.

ПресконференциятаИнициативата има за цел да повиши компетентността на съдиите и служебните служители, които да гарантират качествено правораздаване.

През следващата година и половина ще бъдат обучени служителите от трите съдилища – партньори по проекта. Те ще бъдат включени в семинари, кръгли маси, работни срещи и обучения.

Специално внимание ще бъде отделено на спецификата на обслужване на чужди граждани и хора с увреждания, допълни Теодора Точкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dsa
dsa
12.07.2013 13:03 13:03

Точно Теодора Точкова ли ще прави това. Да си види калпавия административен съд, дето всеки ден има разнопосочна практика. Единият съдия казва едно, другия за същото нещо друго. Толкова фъш е в административен съд Хасково. Тази Точкова не я слуша главата. Ама изобщо

mkl;
mkl;
12.07.2013 13:53 13:53

Теодора Точкова ли ще прави това. Защо първо не си види съда, който не става за нищо. Еднаква практика – това звучи толкова абсурдно. Невъзможно е. В ХАС няма съдии.

55niki
55niki
12.07.2013 19:13 19:13

а служителите там какво работят – кафета, цигари, клюки…

Aaaaa
Aaaaa
14.07.2013 16:29 16:29

Ednoposochna praktika im trianva na sem.tochkvi za da prodavat po lesno delata v sada. 4udia se na spodviznickite i kalvo li shte spechrliat!!!

Back to top button