Хасково

Бизнес център свързва търговци на храни и вино от Турция и България

Вино, илюстрацияБизнес център, който ще осъществява връзка между производители и търговци на храни и вино от България и Турция, заработи в Одрин, съобщиха за Haskovo.info от Сдружение Евроинтегра.

В бизнес центъра работят двама експерти – юрист и адвокат от България и Турция. В продължение на шест месеца те ще предоставят безплатни консултации относно административните изисквания и процедури, свързани с вноса и износа между двете държави. Експертите ще разполагат с богата база данни, чиято информация ще допринесе за създаването на стабилни партньорски взаимоотношения между представителите на бизнеса от трансграничния регион, смятат от Евроинтегра.

Освен вече открития Бизнес център, по проекта ще бъдат организирани и различни събития, които ще допринесат за развитието на малките и средни предприятия в макро план и същевременно ще насърчат просперитета и стабилността на трансграничния регион.
През есента предстои организирането на два Фестивала на храните и виното, които ще се проведат в Хасково и Одрин. По време на събитията представителите на българската и турска промишленост ще имат възможността да презентират своята продукция, както и да обменят опит и добри практики по между си. Производители и търговци ще бъдат запознати подробно с наредбите и изискванията на Европейския съюз и ще посетят на място 6 български производители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button