Хасково

Етичната комисия иска дисиплинарно наказание за Иван Ванчев

Иван ВанчевКомисия „Професионална етика и превенция на корупцията“ към Висшия съдебен съвет иска да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу висши магистрати, сред които е и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев.
Предложението на Етичната комисия трябва да бъде разгледано днес на заседание на ВСС.

Иван Ванчев е сред замесените в казуса с изнесените в медиите записи, направени със специални разузнавателни средства, по повод избор на членове на ВСС от прокурорската квота.

Членовете на комисията смятат, че за част от магистратите, участници в разговорите, са налице достатъчно данни за наличие на нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

В края на миналия месец анонимен подател изпрати в медиите шест телефонни разговора, направени със законни СРС-та. В тях се чува как няколко прокурори и съдии набират гласове, с които Камен Ситнилски да бъде избран за член на Висшия съдебен съвет. В изтеклите телефонни разговори се чува как прокурорите Иван Ванчев и Емил Христов уверяват Камен Ситнилски, че „каквото сме говорили ще стане“.  Няколко дни по-късно Камен Ситнилски е избран за член на Висшия съдебен съвет от квотата на прокурорите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майора
Майора
18.07.2013 15:33 15:33

А стига глупости като че ли тия магистрати са малки деца че някой да им казва кой за кого да гласува.
Ебати и помията.
Иване ама след тая помия ще меришат други,които лесно няма да се измерисат.
А идва чиста вода и нов гл.прок.Ив.Ванчев.

полковника
полковника
18.07.2013 23:05 23:05

бат ваню го знам още като бяхме в мвр още бях лейтинантче а той беше изследовател Мисле че доста се заседя в съдилището време е да се върне при нас и пак да изслидва Пък и що се захваща с тая – няма да казвам и при нас има готини мандами

МАЙОРА
МАЙОРА
19.07.2013 10:33 10:33

До горе пишештия се „полковник“,пръдльо от 2006г.няма звания в МВР,а още повече такива боклуци неграмотни и тъпи като долната част на гарбъ си,ясно ли ти е…

полковник
полковник
20.07.2013 23:20 23:20

маюре усещам че си готин пич -пърдич надявам се да не станеш посерич тоест посерко ясно ли ти е

Back to top button