Хасково

11 загинаха на пътя, средно по три катастрофи на ден от началото на годината

Катастррофа, архив510 катастрофи са станали в региона през първото полугодие на годината, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сметките показват, че средно на ден в Хасковско стават по три пътни инцидента. Въпреки това от полицията отчитат спад в сравнение със същия период на миналата година.

11 души са намерили смъртта си на пътя, а други 112 са били ранени.

Регистрирани са 409 катастрофи с материални щети. Най-честите причини за тях са несъобразената скорост, неспазването на дистанция и отнемането на предимство.

В петък, понеделник и четвъртък са станали най-много инциденти с материални щети, а в сряда – тежки ПТП-та с  най-много убити.
Най-голям брой катастрофи с материални щети се наблюдават в интервала от 10:00 ч. – 20:00 ч., а най-голям брой ПТП с пострадали  – в интервала 08:00 ч. -22:00 ч.

За отчетния период по линия на пътния контрол в ОДМВР Хасково са установени 17 878 нарушения на ЗДвП, което е с 38 по-малко в сравнение със същия период на 2012 година. Във връзка с констатираните нарушения за първото шестмесечие на 2013 г .са съставени 5 074 акта и 10 949 глоби по фиш.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button