Регион

Мъж загина при пожар, запалил нива да я разчисти от тревата

Пожар с жертва69-годишен мъж от хасковското село Стойково е загинал при пожар около обяд днес. Мъжът запалил трева, опитал се да загаси пламъците, но не успял.

Малко след 12 часа Петър Петров решил да разчисти от трева нива, която смятал да засее през есента. Вместо да окоси и изоре мястото обаче, той решил по по-лесния начин просто да изгори тревата, разказаха потресени съседи. Малко по-късно огънят се прехвърлил в две съседни дворни места, а Петър опитал да го загаси, но не успял.

Според съседите вероятно на възрастния човек му е станало лошо и е припаднал. Овъгленото тяло потресе близките му. Малко преди инцидента съпругата му му се скарала, че пали тревата, защото това не бил първият път, в който той разчиствал по този начин. Това потвърди и кметицата Василка Ангелова, която преди години наела Петър да разчисти тротоарите по главната улица на селото от трева, а той ги запалил.

При днешния пожар освен жертва е можело да има и доста сериозни материални щети. Според съседите ако пожарната не била дошла навреме, поне още няколко двора заедно с къщите в тях са щели да бъдат погълнати от огнената стихия. Огнеборците за пореден път призоваха в жегата да не се пали огън на открито.

Видео Вижте видео репортаж

 Пожар с жертва  Пожар с жертва
 Пожар с жертва  Пожар с жертва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button