Хасково

Строителите на магистралата- най-после със заплати

МагистралатаСтроителите на автомагистрала „Марица“, за които Haskovo.info писа, че с без заплати от миналата година, най-после получиха възнагражденията си.

Близо 4 млн лв им изплатиха фирмите до 25 април, и от месец май вече влязоха в график, съобщи Красимира Стоянова, главен инспектор в Инспекцията по труда. 7 проверки са направени в „Химмаш“ по повод сигнали за закъсняващи заплати. На фирмата е направено предписание, тези дни работещите ще вземат заплатите си за май.

685 проверки на направили трудовите инспектори през юни, 20 от тях са по жалби на граждани..Констатираните нарушения са 685. Съставените актове по Кодекса на труда са 21, 7 от които за работа без трудов договор. Половината от нарушенията са в търговията, а останалите- в земеделското производство. Влезлите в сила наказателни постановления са за 58 хил лв, а средният размер на глобата- 1318 лв.

Издадени са 9 разрешения за работа на непълнолетни в Хасково, Димитровград, Любимец и Ивайловград, главно като бармани и сервитьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button