Хасково

Дискусия и дарение за седмицата на кърменето в Хасково

Силвия ТрендафиловаС дискусия на тема „Кърменето“ и дарение Хасково ще се включи в Световната седмица на кърменето, която се отбелязва традиционно от 1 до 7 август.

Срещата с бъдещи и настоящи майки ще се проведе на 6 август от 10:00 часа в хаскоско кафене. На нея ще присъстват и специалисти от Неонатологичното отделение към МБАЛ – Хасково. На тях ще им бъдат дадени три постера, които да се поставят на достъпни за майките места в здравното заведение. Дарението е съвместна инициатива на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ (НАПК) и  Фондация „Нашите недоносени деца“, съобщи за Haskovo.info консултантът по кърмене на НАПК за Хасково Силвия Терндафилова. Целта е майките на недоносените бебета да знаят как да поддържат лактацията до срещата с децата си, коментира тя.

Тазгодишната тема на Световната седмица на кърменето е „Подкрепа за кърмене – близо до майките“. Тя акцентира върху подпомагането, основано на доказано ефективния в световен мащаб подход „Майки подкрепят майки“.

НАПК е създадена през 2010 година, за да обедини и фокусира усилията за подкрепа, защита и насърчаване на кърменето в България. За този период в рамките на 7 обучения са подготвени и сертифицирани над сто и двадесет доброволни консултанти по кърмене от София, Варна, Пловдив, Плевен, Пазарджик, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Хасково.

Всеки, който иска да присъства на дискусията може да получи повече информация на телефон 0878 927 209.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button