Хасково

Мемориална плоча на Гоце Делчев за годишнината от въстанието

Тържеството в ДимитровградТържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод 110 г. от Илинденско-преображенското въстание организира тази вечер на пл. „Свобода“ община Хасково. След официалната церемония бе изнесен и празничен концерт, в който участва фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова.

В Димитровград пък годишнината от въстанието бе отбелязана с официалното откриване на мемориална плоча на Гоце Делчев. През 2013-а се навършиха и 110 г. от кончината на революционера. Плочата бе поставена на 18 юли в близост до църквата „Свети Димитър“.

На церемонията по откриването й говориха Петър Шарков, който вече 30 г. е председател на ВМРО-Димитровград и Тодор Каваков – председател на местното Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“. Те уточниха, че идеята за поставянето на паметник на Гоце Делчев в града е от 10 г. Мястото е избрано заради близостта на църквата и на ул. „Гоце Делчев“.

По-рано през годината общинският съвет в Димитровград прие да се отпуснат 5000 лв. за изработката на паметника. Венци поднесоха кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Стефан Димитров, общински съветници и граждани.

Тържеството в Димитровград Тържеството в Димитровград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button