Хасково

3500 хасковлии не са подменили личните си карти навреме

Паспортна служба, архив3500 са личните карти с изтекъл срок на валидност през 2013 година, които не са подменени, съобщи  за Haskovo.info началникът на Паспортна служба Снежана Митошева. 

Паспортите с изтекла валидност са 11 506, а шофьорските книжки – 2905.

Голям наплив за подновяване на личните документи в Хасково традиционно има през лятото. „Понеделник пък е закон Божи да има повече чакащи пред службата, като опашката се извива до 14 часа. През останалите дни от седмицата е по-спокойно“, обясни Митошева. Тя уточни, че личните карти с изтекла валидност през 2010 г. са 780, през 2011 г. – 1034, а през миналата година – 1201. Документите не са подновени, защото хората са извън България, смята началникът на Паспортна служба.

По данни на дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР броят на изтеклите и неподменени лични карти в национален мащаб намалява. През миналата година те са били 150 000, а сега са под 100 000.

Припомняме, че в срок от един месец след изтичане на срока на валидност на личната карта, гражданите трябва да подадат заявление за преиздаване. Глобата за неподменена лична карта започва от 20 и стига до 150 лв., като сумата нараства в зависимост от срока на закъснение на подаване на заявлението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button