Хасково

Камион и 350 бали фураж изгоряха заради късо съединение

Камиони със слама, архивКамион „Мерцедес“ и 350 бали фураж са изгорели при пожар на околовръстния път на Хасково вчера, съобщават от Областната противопожарна служба.

Инцидентът е станал снощи около 19:00 часа. Огънят лумнал заради късо съединение при преминаване на тежкотоварното возило под електрически далекопровод и допир на балите слама с кабелите.

Един екип огнеборци се е отзовал на сигнала, подаден на спешния телефон 112. Спасени са 3 съседни сгради.

При друг пожар в суха трева в двора, собственост на ВиК – Харманли край местността „Бисерска Гергана“, са изгорели 100 метра пластмасова ограда. Причината и за този инцидест е късо съединение от ел. стълб.

Заради небрежност при боравене с открит огън пък са били унищожени 10 дка лозе и 70 кв. м. от покрива на вила край кв. Болярово, допълват от пожарната.  

За денонощие са регистрирани още 7 пожара без материални загуби в сухи треви и храсти. Огнеборците не спират да алармират гражданите да не разчистват терени, палейки огън, защото в най-топлите месеци от годината могат да причинят огромни пожари с големи щети.

ВидеоОще за суровите санкции вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button