Хасково

Община Димитровград без право на глас за избор на шеф на местното ВиК

Общински съвет - ДимитровградНяма да има извънредна сесия на Общински съвет – Димитровград през август. Това стана ясно на провелия се снощи председателски съвет в бригадирския град.

Против“ заседанието на местните парламентаристи в отпускарския месец се обявиха заместник – председателят на Общинския съвет Димитър Петров и председателите на сесийните групи на БСП и ГЕРБ – Сашо Спасов и Вълчо Митрушев.

Заседанието трябваше да бъде свикано във връзка с покана за общо събрание на ВиК-Димитровград на 15 август. Съветниците трябваше да решат как представителят на общината Тодор Ташев да гласува по трите точки, включени в дневния ред: освобождаване управителя на дружеството, избор на нов управител и определяне на неговото възнаграждение.

Сега след провала на сесията Ташев няма да има право на глас, съобщават от Общински съвет – Димитровград.

Припомняме, че принципал на водното дружество е Министерството на регионалното развитие. Сегашният управител инж. Тихомир Гочев бе назначен в началото на март тази година на мястото на инж. Станимир Евтимов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button