Регион

Край Спахиево продължава да гори, три от четирите фронта – овладени

ПожарътТри от четирите фронта на пожара между селата Спахиево и Сърница вече са овладени. Усилията днес ще бъда насочени към южния фронт в посока село Караманци, съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков от Областната противопожарна служба.

Цяла нощ на много места са припламнали огнища. Тази сутрин борбата с огнената стихия продължава. 100 огнеборци и служители на Горското стопанство със 7 автомобила са на място на пожара. Очаква се към тях да се присъединят и 35 военнослужещи от хасковското поделение.

ПожарътПо всяка вероятност няма да се наложи отново да се иска помощ по въздух днес.

Haskovo.info припомня, че пожарът започна около 13:30 часа вчера. Първоначално той бе върхов и в комбинация с високите температури и вятъра затрудни огнеборците. Това наложи в гасенето да се включи и хеликоптер от авиобаза Крумово.

Той изля тонове вода по фронта на пожара, за да предотврати разрастването му. В гасенето на огъня помагаха местни земеделци с наличната си техника и доброволци от близките села, които сформираха гасачески групи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button