Хасково

70 нови ловци в Хасково на старта на сезона

Лов, илюстрация35 дружинки в състава на Ловно-рибарското дружество в Хасково излязоха в съботния ден  на първия за сезона ловен излет за пернат  дивеч. 70 са новите членове на дружеството, най-младите от тях са 20 годишни.

Всички  участваха в семинар, където получиха инструкции за  безопасни действия и повишено внимание в пожароопасния август, съобщи инж. Милко Андонов, секретар на дружеството.. Предупреждението е особено  актуално на фона на големия пожар в община Минерални бани, който унищожи и дребен дивеч.

И тази година ловците от Хасково положиха усилия да увеличат дивечовите запаси в региона като доотглеждат изкуствено развъдени птици и ги разселват в природата.

Дружеството  в Свиленград  е сред  първите в страната , които са  и пуснали най-много  яребици- 1200. С 630 кеклика  Харманли пък е с най-голям принос при възстановяването на популацията на този вид. На второ място с  540 кеклика е отново Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тенчо п русев ловец
тенчо п русев ловец
11.08.2013 21:56 21:56

тия милковите инструктажи сме ги правили още докато той ходеше под масата –много се задържа той време е за смяна времето е наше –то винаги си е било наше даже и при сантира

Back to top button