Регион

Почнаха водопровод за 3 квартала в Димитровград за 1.4 млн. лева

ВодопроводПърва копка за подмяната на водопровод за кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево направиха кметът Иво Димов и инж. Тенчо Тенев, технически директор на фирмата изпълнител „ТИ ВИ БИ“ ООД. Водопроводът трябва да бъде положен за 95 календарни дни и е с дължина 4576 метра.  За целта бяха отпуснати 1 448 163 лв. от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Тръбите са полиетилен висока плътност като до Вулкан тя ще е с размер Фи-400, а от там до Черноконево – Фи-315, съобщи инж. Тенев. Той уточни, че водата, която ще се доставя по водопровода отговаря на всички стандарти. Димов допълни, че така ще бъде разрешен с години затлачваният пробем с чистотата на водата в трите квартала, където манганът е 10 пъти над нормата.

Договорът за строителството с „ТИ ВИ БИ“ е от 18 март 2013 г. и е на стойност 1 331 440 с ДДС. Очакванията са работата да приключи до 15 ноември тази година. „Надявам се изграждането на този водопровод да е първа крачка към справянето с проблема с водата на Меричлери. Сега чакаме поръчанато за 15 000 лв. предпроектно проучване и становище от БАН. Тази седмица или през следващата ще бъде свикан и експертен съвет, който ще обсъди ситуацията в Меричлери. Там проблемът не е бил разрешен повече от 10 г.“, заяви Иво Димов.

Припомняме, че от Междуведомствената комисия бяха отпуснати около 1.5 млн. лв. за изгрждането на Втория етап на водопровода от Черноконево до Меричлери. По предварителна оценка обаче парите ще са недостатъчни и за неговото полагане ще са необходими още 1 млн. лв. Инициативни комитети от Меричлери пък предложиха изгаждането на причествателна станция за арсена във водата.

 Водопровод  Водопровод

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button