Хасково

Хасковски магистрати на обучение по правата на човека

ТемидаМагистрати и съдебни служители се включват в мащабна инициатива с цел да повишат своята компетентност относно принципите, стандартите и приложението на Европейската конвенция за защита на правата на човека.

В 2-годишния проект са включени и съдилища в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Националния институт за правосъдие.

Проектът е финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г . Негова основна цел е и прилагане на съвременните информационни технологии при обучението на магистратите и създаване на устойчива среда за обмен на информация в областта на защита на човешките права и свободи.

Дейностите включват серия от централизирани и регионални семинари, работни срещи по правата на човека, учебни посещения в европейски институции, включително в Голямата камара на Европейския съд по правата на човека в Старсбург и норвежката съдебна администрация. Предстои издаването на български език на речник по хуманитарно право.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай георги готиния пич
бай георги готиния пич
16.08.2013 8:24 8:24

михайлова съдебните служители най добре знаят правата те са винаги на страната на парата повтарям на парата –така че не ми хващай шарени пилета

Back to top button