Хасково

Две хасковлийки учат балет при спецове от Бродуей

Александра и ИвентХасковските балерини Ивет Иванова („Рона“) и Александра Драгова („Галаксико“) ще усъвършенстват танцовите си умения при едни от най-добрите американски специалисти. Световните хореографи ще водят занимания в Бургас от 19 до 30 август. Танцовата работилница „Dance It!“ се организира за пръв път през лятото от фондация „Танцово изкуство – Илиев“. Инициативата се подкрепя и от фондация „Америка за България“.

Майсторските класове са в 5 различни танцови стила. Тереза Рут Хауърд пристига в Бургас да преподава балет в стил Баланчин, след като това лято обучава танцьорите в две от най-известните летни танцови програми в САЩ. Крисчън вон Хауърд ще преподава модерен танц и джаз, а тази година води класове в известния център за съвременен танц Dance New Amsterdam (Бродуей, Ню Йорк). Андрея Бър от Лос Анджелис ще води хип-хоп. Тя е основен гид на известните хип-хоп студия зад океана. За танцовата работилница се завръща от Сиатъл и артистичният директор на фондацията Петър Илиев.

Ивет Иванова и Александра Драгова ще посещават майсторски класове в три танцови стила. Таксата за участие за всеки жанр е по 100 лв. като заниманията са ежедневни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button