Хасково

Хасковски гимнастички се стягат за международен турнир и рожден ден

ГимнастичкитеГрациите от клуба по художествена гимнастика „Аида“ подновиха днес тренировки в салона на ОУ „Христо Смирненски“.

Младите състезателки имаха няколкоседмична ваканция, а сега започват подготовка за новия сезон.

Първото състезание за гимнастичките е от 20 до 22 септември, когато ще се проведе международният турнир Купа Раднево. В него ще участват 30-те най-добри момичета на клуба.

В края на 2013-а „Аида“ ще стане на 1 г. По този повод също са предвидени изненади както за състезателките, а така също и за хасковската публика. Тази година гимнастичките спечелиха и първите си медали. Това стана на юбилейния турнир в Стара Загора за Купа Елит, по случай 10-годишнината на едноименния клуб. Там хасковлийки се представиха с 5 ансамбъла, два от които грабнаха среброто, а третият стигна до бронзовите медали. Девойките от останалите два ансамбъла получиха медали за участието си.

Художествена гимнастика в клуба тренират 40 хасковлийки. Президент на най-младия клуб е Яна Михайлова, а подготовката води младата треньорка и състезателка от Стара Загора Полина Пенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button