Хасково

Калпава канализация избълва фекалии в хасковската река

Следобед фекалиите бяха почистениКалпава канализация изля тази сутрин фекалии в реката в Хасково. Инфекцията стана в района между пощата и спортна зала „Дружба“. От тръбата, по която би трябвало да изтича дъждовна вода, потекоха нечистотии. 

По обяд вонята покрай реката караше минувачите да преминават със запушен нос. От преслужбата на общината заявиха, че след подаден сигнал на място са били изпратени техници, които установили, че проблемът идва от инфраструктурата на ВиК.

Началникът на район „Хасково“ във водното дружество Иванко Милушев заяви, че фекалният теч е причинен от неправилно свързана тръба от близка кооперация с ресторант към градската канализация. По неясна причина рамото на тръбата се е изместило и нечистотиите потекли към реката. Водомайсторите вече поправиха повредената връзка и измиха по-голямата част от нечистотиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button