Хасково

Хасково без рота за Съединението, военните вече искат хонорар

Съединението, архивТържественият ритуал по случай Съединението на България в Хасково на 6 септември ще мине без участието на военните. Това съобщи днес Венета Въжарска, главен експерт „Култура“ в общината.

Причината е заповед на ръководството на Сухопътни войски от началото на годината, в която се казвало, че армията вече ще участва в национални и регионални празници само срещу хонорар.

Директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности“ Васил Несторов обясни, че за целта общината трябвало да сключи договор с военните 5 дни преди събитието. Освен пари военните вече искали и възстановяване на разходите за гориво и смазочни материали, което трябвало да стане до 3 дни след провеждането на ритуала. Несторов обясни, че в общинския бюджет няма заложени разходи за подобен вид услуга. Така на практика администрацията ще може да наема военните от 2014 година след приемането на новата финансова рамка.

От кметството не са правили точна сметка колко трябва да олекне общинският бюджет, за да се наемат военнослужещи за Съединението. В община Пловдив обаче вече отпразнуваха Деня на Ботев без да се възползват от новата услуга на Сухопътни войски. Сметките им показали, че наемът на 25 военнослужещи и знаменосци по стандартна тарифа струвало шокиращите 1077,66 лева.

 

„Това е някаква глупост, която ще е от ден до пладне. Как може да искат пари за национален празник. Ние отбелязваме обединението на България и Българската армия трябва да участва в него. Когато военните правят паради на площада, ние искаме ли им пари?“, коментира пред Haskovo.info кметът на Хасково Георги Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.08.2013 12:46 12:46

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ГОСПОДА ВОЙНИЦИ ! НЕ СЕ ЛИ НАРИЧАТЕ “ БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ “ , НА КОГО СЛУЖИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЛИЧНИТЕ СИ ПОРТФЕЙЛИ ?

Анонимен
Анонимен
22.08.2013 13:29 13:29

КОГА СТАНАХТЕ ЦИГАНИ КОГА ВИ ПОЧЕРНЯ ГЪЗА

Анонимен
Анонимен
22.08.2013 13:36 13:36

A кои им плаща на тези т.нар. войници, ние нали?Наглост – аз не искам парите ми да отиват в тези разпасани смешници.

Анонимен
Анонимен
22.08.2013 14:01 14:01

ТАКА Е НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ НЕ МАЛКИТЕ ЗАПЛАТИ И МИСИИ , А ТЪПИТЕ ШАПКАРИ НЕ ИСКАЛИ ДА МАРШИРУВАТ БЕЗ ПАРИ ! СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ !

Наско
Наско
22.08.2013 15:48 15:48

Това не може да е вярно. имали потвърждение от командира на поделението или май журналиста е нов 🙂

весака
весака
22.08.2013 18:40 18:40

Защо веднага нападате войниците ,те правят каквото им кажат ,нападайте големите началници министри и там каквито са

Анонимен
Анонимен
22.08.2013 22:11 22:11

защо нападате военните да не са го измисли те тея от горе с големите пагони а и такива без тях мислят простотиите ние само изпълняваме да не мислите че тея пари ще дойдат при нас , да ви кажа честно май искат да настроят народа против нас и в последствие да си намерят причина да ни махнат и да останем без армия.

Back to top button