Хасково

Военните искали хонорар за Съединението, защото законът ги задължавал

ВоенниХасковското военно формирование 52740 е поискало хонорар за участие в тържествения ритуал за Съединението на България на 6 септември, защото законът ги задължавал. Това става ясно от прессъобщение, разпратено до медиите от местното поделението.

„Организацията на военните ритуали се извършва в съответствие с разпоредбите Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България, Наредба № Н–18 от 19 декември 2012 г. и Решение № 150/1991г. на Министерския съвет на Република България.“, се казва в съобщението. От последното става ясно, че разходите по осигуряване на мероприятията са за сметка на бюджета на Министерството на отбраната в случаите на организиране  и  провеждане  на  протоколни  мероприятия  от президента  и министър – председателя.

В останалите случаи разходите по осигуряване на мероприятията са за сметка на организацията, поискала участието на военнослужещи. Трябвало да се заплатят материалните средства, въоръжение, техника, командировъчни, възнаграждения и осигуровки на личния състав, които съобразно план – сценария на мероприятието са необходими за организацията и осигуряването му.

„За нас военнослужещите от Българската армия винаги е било и ще бъде чест да участваме в мероприятията за отбелязване на празници, при спазване на нормативната уредба в Република България, към което се придържа и в.ф. 52740-Хасково“, се казва още в прессъобщението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button