Хасково

Огънят заплашва село Равна гора, обхвана 15 000 дка площ

ПожарътГолемият горски пожар, който бушува днес в землищата на свиленградските села Студена, Михалич, Равна гора, Сладун и Михалич вече е реална заплаха за жителите на Равна гора. Засега обаче не се налага те да бъде евакуирано, съобщиха за Haskovo.info от община Свиленград. 4 противопожарни автомобила са изпратени там.

Целият наличен състав на Областната противопожарна служба в Хасково, техни колеги от Кърджали, Ямбол, Сливен, Пловдив и Смолян и доброволци се борят с пламъците.

Ситуацията е динамична и с всяка минута се променя заради високите температури, вятърът и пресечения терен. Гори основно борова гора. Фронтът на пожара е над 7 километра. Обхванати са 15 000 дка гори, сухи треви и лесонепригодни площи, информира областният управител на Хасково Кадир Исов.

Хеликоптер от авиобаза Крумово се включи в гасенето на пламъците. Поискана е и помощ от военните и Гранична полиция. От община Свиленград са осигурили водоноски, храна и вода за пожарникарите и доброволците.

Пожарът Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button