Регион

Димитровградският панаир почва с 9 атракциона на старите цени

панаирТрадиционният панаир в димитровградския парк „Марица“ започва от тази вечер и ще продължи до 2 септември.

Атракционите са 9, като сред тях са виенско колело, гондола, люлки, батути и стрелбища. Повечето от тях са на миналогодишните цени от по 3-4 лв.

ПанаирТърговците на захарни изделия, понички, царевица и мекици са общо 17, има две сергии за детски играчки и един щанд за битови носии. Кръчмите пък, където се предлага скара-бира, са 4.

Подаването на заявления продължава до 29 септември. От общината съобщиха, че интересът към панаира сега е по-голям от миналогодишния и няма да връщат закъснели търговци. Наемът за атракционите и кръчмите е по 60 ст. на квадрат дневно, а за останалите търговци по 1,70 лв. на квадрат за ден.

Всяка година сред редовните на панаира е хасковския майстор на мекици Алеко Янушев. Той е на 43 г. и от 15-годишен се занимава все с пържене на мекици. Синът му вече е на 16 г. и както казва Алеко вече е усвоил потомственият занаят и се е „качил на ринга“.

По думите на Янушев тъжното е, че мекичарите вече са все по-малко. Той казва, че това е трудна професия и не е като да се правят баници. Цената на мекицата и тази година е 50 стотинки. Пирожките и поничките пък са по левче.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button