Регион

Петима крият 2 килограма злато, хващат ги на Капитан Андреево

Златни накитиНад два килограма златни бижута от петима пътници са задържали през изминалата седмица при съвместни проверки митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

При проверка на пътнически автобус с турска регистрация у 37- годишен мъж от Пазарджикс а били открити 707 грама златни бижута – обеци, гривни, пръстени и колиета. Според направената от вещо лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на обща стойност 39 000 лева.

При друг случай са били иззети 432 грама гривни, обеци, колиета и монети от личния багаж на турска гражданка, пътуваща за Холандия. Тя заявила, че бижутата са за сватбени подаръци. Според вещото лице откритите изделия са от 22-каратово злато.

877 грама златни бижута са открити в джобове на панталоните на трима български граждани, на които са съставени актове за нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия със и от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button