Хасково

Министър Йовчев инспектира щаба в Хасково заради кризата в Сирия

МинистърВицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще инспектира утре тактическия щаб в Хасково.

Това стана ясно след проведеното днес първо заседание на Националния оперативен щаб за управление и справяне с кризата, която произтича от ситуацията в Сирия. Създадена е организация за изпълнение на 11 мерки, приети на Съвета за национална сигурност към Министерски съвет.

От днес се свиква Национален оперативен щаб и се създават два тактически щаба. Щабът в Хасково ще отговаря за условията по настаняване и обработка на документите на бежанците, а този в Елхово – за засиленото наблюдение на границата. Утре министърът ще посети тези щабове за да се запознае с работата им на място.

До сега бежанците от Сирия у нас са около 1400. За последното денонощие има 54 нелегални имигранти, от които 25 са от Сирия.

В много кратки срокове трябва да намерим помещение за настаняването им, палатковите лагери не са трайно решение. Възложено е на областните администрации и Държавната агенция по бежанците да оглеждат имоти с отпаднала необходимост за тази цел. Към този момент ресурсите са ограничени, местата за настаняване са изчерпани. Проучваме международния опит в случай на хуманитарна криза. Сега можем да поискаме само оперативна и техническа помощ от ЕС, заяви министърът на вътрешните работи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
v.m.
v.m.
03.09.2013 17:32 17:32

първо помислете за българските бездомници после правете мили очички пред света да ви отпуснат пари да има какво да крадете наще цигани емигрираха та сега попълвате броиката

Back to top button