Регион

Спипаха майка и син с тютюн за 14 000 цигари

Контрабандата14 килограма тютюн, пренасян нелегално в туби с почистващи препарати и пакети прах за пране, заловиха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

Контрабандата „лъснала“ при проверката на лек автомобил с ямболска регистрация, който се връщал от Турция. Униформените обискирали и личния багаж на 34-годишната шофьорка и  17-годишния й син. В чантите те открили пакети прах за пране и големи пластмасови туби с препарат за домакински съдове. В четири от опаковките вместо веро и прах се оказали добре опаковани целофанени пликове с общо 14 кг рязан тютюн.

КонтрабандатаСпоред експерти количеството е достатъчно за свиване на 14 000 къса цигари. Стойността на неплатения акциз надхвърля 2 000 лева. Срещу двамата нарушители са съставени актове по Закона за митниците за пренасяне на тютюн над разрешените 50 грама.

Междувременно над 900 000 къса цигари без акцизен бандерол и 66 кг тютюн за пушене бяха унищожени край границата. Контрабандната стока е иззета при  митнически проверки на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода.

От началото на годината до сега под контрола на митница Свиленград са унищожени над 7 милиона къса цигари, пренасяни незаконно – съобщиха от агенция „Митници“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button