Хасково

Светъл лъч: първолаците с 30 повече от 2012-а

Първолаци, архивПърволаците в Хасковска област през тази учебна година ще са с около 30 повече от 2012 г., съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Общата бройка на първокласниците в региона седмица преди първия учебен звънец е 2118 при 111 паралелки. До 16 септември обаче е възможно да бъдат записани още деца.

Очаквано най-много са първолаците в община Хасково – 911, следвана от Димитровград – 406, Харманли 209 и Свиленград – 192. В община Любимец първокласниците са 99, Симеоновград – 76, Тополовград – 74, в Ивайловград и Стамболово съответно – 57 и 53, а Минерални бани – 29. Разбираемо най-малко деца в първи клас ще има и в най-малката община в областта – Маджарово с 12.

Хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ е училището с най-много първокласници в региона – 162. В ОУ „Христо Ботев“ в харманлийското с. Бисер ще има двама първолаци, а без такива ще остане ОУ „Христо Ботев“ в стамболовското с. Долно Ботево.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button