Хасково

Балерините от Пловдивската опера нажежиха Хасково с канкан

Пловдивска операБалерините от Държавната опера в Пловдив нажежиха атмосферата в салона на читалище „Заря“ с изпълнение на култовия танц канкан. 
Пловдивска операТази вечер бе първият за сезона концерт на пловдивчани и то пред хасковската публика при свободен вход.
 
В оперетния концерт се включи оркестърът на операта с диригент Христо Михалев, а сред солистите бяха: Елена Чавдарова–Иса, Мариета Велкова, Ивайло Михайлов и Георги Динев.
 
Многобройната публика се наслади на откъси от „Царицата на чардаша“, „Прилепът“ и още музикални бисери от Имре Калман, Щраус и Офенбах. Някои от по-възрастните ценители демонстрираха завидни познания на класическия репертоар, като доста точно пригласяха на солистите на сцената.
 
Пловдивската опера е създадена през ноември 1953 г., когато се състои първият й спектакъл „Продадена невеста“ от Бедржих Сметана. Творческите постижения на трупата са получили международно признание на някои от най-престижните сцени. 
Пловдивска опера   Пловдивска опера
 Пловдивска опера  Пловдивска опера

 

 
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button